browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Prince Rupert

Posted by on 24 juni 2013

Omdat de boot van de inside passage niet goed aansloot hadden we een extra dag in Prince Rupert. Geen probleem, want het zou een best leuk plaatsje zijn, en we hebben een erg fijne b&b waar we logeren. Het was voor Nick en mijzelf de eerste keer dat we in een bed & breakfast verbleven, en het is zeer goed bevallen. We hadden de voorste slaapkamer met eigen badkamer. En niet zomaar een badkamer, nee een badkamer met een luxe bad, luxe douche met doorzichtig dak en vooral heel erg ruim. Heerlijk! Het ontbijt werd opgediend wanneer we wilden, en wat we wilden. Niet vervelend dus om twee dagen te verblijven.

We hadden het idee om vandaag een tour naar het speciale grizzlyberen bos te maken, maar we waren te laat aangekomen om dat nog te kunnen regelen. In plaats daarvan hebben we s ochtends cultureel gedaan. We zijn naar cow bay gelopen, zo genoemd omdat hier de vervoerde koeien in het water werden gegooid om zelf naar de kant te zwemmen. Hoewel het er best leuk uit zag, was het compleet uitgestorven. Het regende heel zachtjes, meer een soort natte mist was het. De overkant van het water kon je amper zien. Bij de kade kwamen we mensen uit de trein tegen die ons aanraadden om naar het oude stationnetje te gaan, wat een soort treinmuseum was. Wij richting het stationnetje, maar dat zag er zo vervallen uit dat we dachten dat de deur niet eens open zou gaan, maar dat deed hij toch. Binnen was een pitoresk museum met veel oude foto’s over het bouwen van het spoor en de oorsprong van prince Rupert, en ook hoe het leven er begin 20e eeuw uit zag voor de spoorbouwers en stationchefs. Erg leuk, en zeker stukken leuker dan het officiele museum van noord british columbia, waar ze enkel een verzameling oude dingen hadden, met bordjes erbij wat het was. En daar betaalde je dan wel 8 dollar voor, tegenover de vrijwillige donatie bij het treinmuseum.

image

Hierna zijn we richting een winkel gegaan die al jaren op mijn verlanglijstje stond: de walmart! Het was helaas wel een kleine walmart, maar desondanks erg leuk om er eindelijk eens doorheen te kunnen lopen. Ik heb alleen de 5 liter pot augurken niet gezien helaas. Wel een kip in bikini die enorm schreeuwt als je erin knijpt, maar die mocht ik niet kopen van Nick. We hebben verder nog wat chocolade en cola gekocht en zijn toen de rest van het winkelcentrum gaan bekijken. Hier kwamen we langs een nogal kale arcadehal, maar met een of ander stom racespelletje dat Nick geweldig vond. Daarna wilde ik natuurlijk nog wel even flipperen en nadat uit de score bleek dat we samen toch beter zijn dan los, zijn we bij de subway een broodje gaan halen. Hierna hebben we een tijdje in het parkje gezeten, wat drinken en naar de adelaars kijken. Waar we een paar dagen geleden een adelaar van verre afstand nog enorm interessant vonden, vliegen er hier redelijk veel rond. Op een gegeven moment hadden we er een bij de zee gespot en die hebben we al vliegend mooi op de foto. Daarna ging hij op een elektriciteitspaal zitten en konden we hem van heel dichtbij bekijken. Echt heel tof. Overigens hebben ze hier niet alleen grote adelaars, maar ook enorme raven, die qua grootte niet heel veel onder doen van de kleinere adelaars.

image

Hierna zijn we terug gegaan naar onze b&b om andere schoenen aan te doen, want er stond nog een wandeling op het programma. Het gebied rond Prince Rupert en delen van Vancouver Island zijn namelijk een temporaal regenwoud of iets dergelijks, wat zorgt voor opvallende natuur. Het vreemde is dat dit ook gewoon in een stadspark is. Direct naast onze b&b ging een trap omlaag, en als je die helemaal afliep leek het wel alsof je midden in een woud stond, met grote lange bomen, en zelfs een boom waar je in kon staan (alleen zat het daar vol met spinnenwebben, dus ik heb er gehurkt in gestaan). Er zouden bevers en andere dieren zitten die we al gezien hadden, maar we zagen helaas alleen wat adelaars en een heel aantal honden. Na het aflopen van het rondje, dat nogal onduidlijk eindigde, zijn we weer terug gegaan om in het centrum te gaan eten in de Gondola, alwaar ik ravioli en Nick iets met kip heeft gegeten, met als toetje een heerlijke sundae met echte aardbeien saus. Aangezien we morgen om 5:30 door de taxi worden opgehaald zijn we na even badderen vroeg naar bed gegaan om daar the italian job te kijken en daarna te gaan slapen. Pfff, om 5 uur op… Dat is toch geen vakantie meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *