browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Zaterdag: de weg terug

Posted by on 28 mei 2014

Helaas echt de laatste dag nu, dus tijd om de koffer weer in te pakken en uit te checken, want om 11 uur moesten we de kamer verlaten hebben. We vlogen pas rond 4 uur, dus we hadden eindelijk wat tijd om te gokken! Nadat we de koffer hadden ingeleverd bij de belldesk was het tijd voor een simpel ontbijt met een donut en voor Nick wat koffie. Na nog wat foto’s van ons eigen hotel was het tijd om de laatste dollars uit te gaan geven. We begonnen bij een craps automaat, die eindelijk een keer vrij was. Na wat gluren bij de buren en de korte uitleg een paar keer lezen besloten we een poging te wagen.

2014-05-17 14.50.37Craps is het dobbelspel dat je vaak op tv ziet als men in een film naar een casino gaat. Eén persoon heeft de dobbelstenen en gooit. Is het bij de eerste worp een 7 of 11 dan wint iedereen. Is het een 2, 3 of 12 dan verliest iedereen. Bij alle andere worpen wordt wat er geworpen is het nieuwe getal, en wordt er net zolang gegooid totdat er weer dat getal of 7 gegooid wordt. Bij elke worp kun je vervolgens gokken op wat er gegooid wordt. Alles hangt dus af van de eerste worp. Is dat een 7 of 11 dan is gelijk iedereen blij. Wordt er 4 gegooid, dan kun je een gokje wagen op een bepaalde worp. Wordt er 6 gegooid, dan is juist de kans groot dat er nog een keer zes gegooid wordt voordat er 7 gegooid wordt en het spel afgelopen is. Het leuke is dat iedereen om de beurt mag gooien. Uiteindelijk hebben we voor 10 dollar een uurtje gespeeld en zelfs op 10 dollar winst gestaan. Het enige nadeel bij dit spel is dat als iemand 2, 3 of 12 of een willekeurig ander getal en daarna gelijk 7 gooit, je heel snel door je geld heen kan gaan. De dobbelstenen moeten je gunstig gezindt zijn.

Terwijl Nick zijn geluk ging beproeven, ging ik met 10 dollar richting een poker automaat. Ik had alleen niet goed opgelet, want het bleek een $5 automaat te zijn, maar mijn geld uitbetalen zodat ik ergens anders heen kon deed hij niet. En credits aanpassen werkte ook niet. Of nouja, het werkte in zoverre dat ik van vijf dollar inzet, naar tien dollar ging en niet meer terug kon. Nouja, dan maar die gok nemen dus. De uitslag was natuurlijk teleurstellend, dus ik was gelijk al mn geld weer kwijt. Nick was ondertussen ook weer blut, dus tijd om samen nog één laatste kast uit te kiezen. Hier hebben we nog wel even leuk kunnen spelen, totdat uiteindelijk ook dat geld op was. Leuk dat Vegas, maar het kost alleen maar geld.

2014-05-17 16.03.10Om half 2 hebben we de taxi naar het vliegveld genomen. Nicks moeder wilde nog even tax free sigaretten kopen, maar omdat we een lokale vlucht hadden kon er niet tax free gekocht worden, en moesten we het dus maar op een broodje bij de Burger King houden. Al redelijk snel konden we gaan boarden en voor de laatste keer een blik werpen op de strip.

De vlucht terug vertrok netjes op tijd en was de moeite waard. We vlogen over allerlei canyons, en een klein stukje ook over de Grand Canyon. Een stuk vlogen we zelfs over de woestijn, terwijl je een stuk verderop besneeuwde bergtoppen zag. Kortom, een vlucht waarbij ik blij was met mijn raampje.

Na een korte overstap in Minneapolis vlogen we door naar Amsterdam. Ook deze vlucht ging erg voorspoedig en na het kijken van wat films kwamen we netjes op tijd aan op Schiphol. Bij de bagage aangekomen stonden de koffers al op de band, en mn vader stond ons buiten al op te wachten. Ik denk dat er niemand sneller vanaf Las Vegas ooit naar huis is gegaan. Zondag rond half 3 plaatselijke tijd waren we weer thuis. Van een 0% op tijd, naar een 50% op tijd score!

2014-05-17 16.15.03 Las Vegas was erg tof om een keer te bezoeken, maar als ik eerlijk ben hoef ik er nooit meer naar toe terug. Ja, de strip is indrukwekkend, en de hotels zijn mooi gemaakt, maar tegelijkertijd is het allemaal kitsch en nep en is het qua inhoud overal precies hetzelfde. Overal dezelfde speelautomaten en tafelspellen, luxe restaurantjes, winkels en een cirque du soleilshow. Het is vooral een stad voor mensen die veel geld willen uitgeven. Ja, attracties zoals Shark Reef en de Secret Garden zijn leuk, maar ze zijn tegelijk ook veel kleiner dan een kleine dierentuin en je doet ze omdat ze er zijn, niet omdat ze iets unieks te bieden hebben. Nou is het niet zo dat Vegas niet de moeite waard is, maar als stad an sich is het gewoon niet zo boeiend. Wél leuk aan de stad is de omgeving. De helikoptervlucht was geweldig, en ook het ritje naar de Valley of Fire was de moeite waard. Daarnaast heeft Vegas veel shows die uniek zijn. Een show zoals Le Reve zou nooit rond kunnen reizen, vanwege het enorme zwembad en de decorstukken die erin verdwijnen. Daarnaast kan je er lekker en goed eten, en kun je er vooral heel erg goed mensen kijken. Het is echt een typisch stukje Amerika dat er bij hoort, maar als losse bestemming zou ik het niet aanraden. Daarvoor is het echt té lang vliegen, ook zonder vertraging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *