browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Zo 23 april: Magic Kingdom

Posted by on 23 april 2023

Vandaag begint onze vakantie eigenlijk pas echt, en hoe kun je dat beter doen dan met 5 uur opstaan? Veel te vroeg was iedereen al wakker dankzij de jetlag, maar het voordeel was dat we om half 7 al allemaal gedoucht en aangekleed waren en we heel rustig konden ontbijten. Tijd genoeg dus om de bus naar Magic Kingdom te pakken, om daar bij de start van de early magic hours al aanwezig te zijn. Maar voor het zover was moesten we eerst om 7 uur proberen een plekje in de Virtual queue van TRON Lightcycle Run te bemachtigen.

Sommige attracties hadden in het verleden zulke lange wachtrijen (tot 6 uur!) dat Disney heeft besloten om bij nieuwe attracties eerst met een virtuele wachtrij te werken. Om 7:00 uur ’s ochtends en om 13:00 uur ’s middags kun je proberen zo’n plekje te bemachtigen. Proberen is het juiste woord, want je moet stipt om 7 uur op de knop drukken, en dan nog heb je kans dat je te laat bent. We waren dan ook enorm blij toen we een boardinggroup voor TRON toegewezen kregen, en dus een plekje in deze virtuele wachtrij.

Goed op tijd kwamen we aan bij de bushalte van onze wijk, en na een kleine tien minuten kwam daar de bus richting Magic Kingdom aanrijden. Ons resort bestaat uit vijf wijken plus een centrum, en die hebben allemaal een eigen busstop. Onze wijk Trinidad dus ook. Hiervandaan vertrekken alle bussen naar Magic Kingdom, Animal Kingdom en Disney Springs. De andere parken zijn bereikbaar via de Skyliner, een soort skilift. Onze wijk was de laatste stop richting Magic Kingdom, maar er was nog plek genoeg in de bus.

In Magic Kingdom

We waren rond early entry, een half uur voor openingstijd, aanwezig in het park. Eerst door de beveiligingscheck, daarna door de toegangscontrole en naast het kasteel door de early entry controle. Toen was het bijna half 9, de tijd dat het park voor early entry opende. We hebben bij de ingang van Fantasyland nog even moeten wachten, en daarna konden we met de massa mee. Niet naar Seven Dwarfs Mine Train waar vrijwel iedereen naar toe ging, maar naar Peter Pan’s Flight.

De wachtrij bij Peter Pan’s Flight viel gelukkig enorm mee, en doordat de kinderen recent de verhalen en de film er van gezien hebben wilden ze deze ook erg graag doen. Hoewel de attractie hetzelfde is als in Parijs, is de wachtrij dat zeker niet. Geen saaie recht toe recht aan wachtrij hier, maar een wachtrij die door de slaapkamer van Wendy en de jongens gaat en waar je ook een soort schaduwspel kunt spelen met schaduw bellen die je kunt laten rinkelen door er tegenaan te slaan met je schaduw. Het maakt de wachtrij, die sowieso al mee viel, een stuk leuker.

Na Peter Pan, die ondanks dat het niet zo druk was toch al bijna een half uur gekost had, gingen we terug naar het centrale plein om de opening te bekijken. Het centrale deel van het park is namelijk al vroeg open, alleen de verschillende landen zijn nog afgesloten. Mickey geeft samen met zijn vrienden een korte show op het podium vlak voor het kasteel om het park officieel te openen, en daarna gaan ook alle andere landen open, want voor de early Magic hours zijn alleen Fantasyland en Tomorrowland geopend. 

De show was kort, maar wel even leuk om te zien, een goede start van de dag. Op de planning stond daarna Jungle Cruise, die is gedurende de dag erg druk. Terwijl we daar in de rij aansloten zagen we Aladdin en Jasmine, die een rondje vlogen op de vliegende tapijtjes.

Terwijl we in de rij stonden voor Jungle Cruise ging ook de lightning lane open, die opent tegelijk met het park. Hier kunnen mensen met Genie+ via een snelle rij naar binnen. Het eerste uur zijn er echter nog beperkt mensen die hier gebruik van maken. Vorige week hadden we ons nog even goed ingelezen over Genie+ en virtual queues. Genie+ zouden we hopelijk niet nodig hebben, maar zo wel dan wisten we in ieder geval hoe het werkt. We hebben toen vlogs gekeken van Ear Scouts met een erg duidelijke uitleg hierover, en waardoor we tickets voor TRON hebben weten te scoren. En toen zagen we opeens precies die man via de Genie+ wachtrij bij Jungle Cruise aansluiten. Hebben we gewoon een echte influencer gezien!!!

Nadat we bijgekomen waren van deze shock konden we de boot in. Jungle Cruise is een attractie waarbij je, als een soort Safari cruise, een rondje vaart langs verschillende (nep)dieren. Dit begeleid door een flinke lading flauwe woordgrappen. Voor de kinderen onbegrijpelijk, maar voor Nick en mij wel erg leuk. Zo kwamen we langs een waterval, de Schweizer falls, vernoemd naar meneer Albert Falls (of iets soortgelijks). Dat niveau dus. Die waterval heeft overigens ook het meest memorabele punt ooit, maar dat zal ik niet spoileren voor de lezers.

Tijd voor een andere favoriet: Pirates of the Caribbean. Deze is overigens bij de kinderen totaal geen favoriet, die doen hem liever niet vanwege de kleine drop die er in zit, maar soms hebben ze helaas geen keuze. Pirates is hier ook vaak wel redelijk druk, waar hij in Parijs regelmatig een wachttijd van vijf minuten heeft, is hier een half uur redelijk standaard. Zo lang was de wachttijd gelukkig nu nog niet, dus een goed moment om in te stappen. Pirates is net iets anders dan die in Parijs, vooral het begin, maar er zijn ook heel veel overeenkomsten. De scene met de hond met de sleutels van de gevangenis bijvoorbeeld, die Emma graag wilde zien.

Na de piraten besloten we even op te splitsen, zodat Owen Big Thunder Mountain kon doen. Terwijl ik met hem mee ging, gingen Nick en de meiden naar de Magic Carpets of Aladdin. Het werd nu duidelijk al een stuk drukker, vooral vele groepjes cheerleaders waren er in het park te vinden. Bij de uitgang van Big Thunder Mountain kwamen we een photopass-fotograaf tegen. Dan gelijk maar even de eerste foto’s laten maken, je weet maar nooit wanneer je er weer een ziet.

Nadat we elkaar weer gevonden hadden besloten we door te lopen naar een andere favoriet: de dansende poppetjes. Ook wel bekend als It’s a Small World. Ook hier een paar kleine wijzigingen, maar in de basis dezelfde attractie. Alleen vond Nick Scandinavië wel heel erg op Nederland lijken.

Bij de uitgang van Small World hebben we een korte break gehouden. We hadden een hele lading boodschappen bij de Wallmart besteld als lunch en snack, waaronder mini-komkommers die toch een stuk groter waren dan mini-komkommers in Nederland, maar daardoor wel een perfect formaatje voor onderweg. We zaten tegenover de Prince Charming Regal Carrousel, dus dat was een makkelijke volgende attractie. Het was gewoon een draaimolen, veel meer valt daar niet over te vertellen.

De Festival of Fantasy parade

Toen we daaruit kwamen was het bijna tijd voor de Festival of Fantasy parade zagen we. We zijn een stukje langs de route gelopen tot we een mooi plekje zagen waar de kinderen vooraan konden staan. Het enige nadeel: het lag vol in de zon. En de zon scheen niet zo’n klein beetje ook, we leken wel weg te smelten. Dan maar die rare doekjes die ik naar aanleiding van tips had gekocht eens pakken. We zaten vlak bij een waterfonteintje, dus daar kon ik ze nat maken, en daarna om de nek leggen. Wow, wat een verschil meteen! De beste €1,50 die ik aan de voorbereiding heb uitgegeven! Helaas hadden ze er toen maar 4 bij de Blokker, dus we moesten een beetje afwisselen, maar het gaf wel flink wat verkoeling.

Gelukkig was de parade zelf wel de moeite waard. Het was geen enorm lange parade, maar gewoon een leuke. Helemaal achteraan liepen de bekende Disney-figuren zoals Donald, Katrien, Pluto en natuurlijk Knabbel en Babbel. Emma en Lana hadden speciaal hun t-shirts al aangetrokken en toen Donald dat zag wuifde hij naar Babbel en die kwam aangesneld. Hij heeft de meiden een uitgebreide grote knuffel gegeven, en Knabbel zwaaide vanaf de andere kant. Ze vonden het geweldig! Dat was het afzien in de zon voor hen in ieder geval zeker waard geweest!

We waren echter wel nog steeds dringend toe aan wat verkoeling. Dan maar door naar de County Bear Jamboree. Dit is een show waarbij er allerlei beren op gaan treden, met vooral country muziek. Tijdens het wachten op de volgende voorstelling wandelen er buiten al een aantal van de beren rond ter entertainment. Geen beren die bekend zijn van films ofzo, gewoon de beren die ook in deze voorstelling mee doen. De voorstelling zelf was leuk gedaan, en met voldoende afwisseling. We kwamen helemaal relaxt weer naar buiten.

We hadden het deel hier in Frontierland nu wel redelijk gedaan. De pratende presidenten die er ook nog waren vonden we niet zo interessant. Wel leuk vonden de kinderen de schietsaloon waar we langs liepen. Waarschijnlijk was dit vroeger een betaalde schiettent geweest, maar nu stond alles op vrij spel. De geweren waren te zwaar voor de kinderen om zelf te schieten, maar samen schieten ging verrassend goed. Een leuk intermezzo.

Langs de (te drukke) Haunted Mansion zijn we weer naar Fantasyland gelopen. Eerst langs het grote kasteel van het beest, met het Be Our Guest restaurant. Hier stond wederom een fotograaf, dus nog snel even op de foto, waarbij Lana haar hand uit moest strekken. Via de Disney-app kun je vrijwel alle gemaakte foto’s na afloop direct bekijken (en downloaden eventueel), maar magic shots duren wat langer. Toen deze uiteindelijk verscheen bleek dat ze Lumiére, de kandelaar uit Belle en het Beest, erin geplakt hadden. Emma en Owen waren gelijk jaloers, maar we hebben vast de komende tijd nog meer mogelijkheden voor magic shots.

Bij de Under the Sea: Journey of the Little Mermaid attractie stond wéér een fotograaf. Ik vermoed dat we deze vakantie foto’s genoeg gaan hebben. In een minuut of twintig konden we de attractie in, een soort carnival festival-achtige rit die ons langs een zeer verkorte versie van het verhaal van Ariël leidde, inclusief vele dansende vissen uiteraard.

Fantasyland was verder nog erg druk en we verwachtte dat de boardinggroep voor TRON er bijna aan kwam, dus gingen we op weg naar Tomorrowland. Hier deden we eerst één van mijn favorieten van de vorige keer: The Transit Authority Peoplemover. Dit is een soort treintje dat op een goed tempo door heel Tomorrowland rijdt, inclusief door een aantal attracties zoals Space Mountain (dat vooral heel donker is) en Buzz Lightyear.

Tijd voor TRON

Onze boardinggroup voor TRON Lightcycle Run kon toen inchecken. Bij een groepje mensen met tablets kon je je melden voor een Rider Switch als niet iedereen de attractie wilde/mocht doen, zoals bij ons het geval was. Mijn magicband-polsbandje werd gescand en ik kreeg een ticket voor de individual lightning lane, een wachtrij waar je normaal $20 voor betaalt waarmee je vrijwel direct door kunt lopen tot aan de attractie. Owen had mazzel, er mocht nog iemand met mij mee dus hij zou hem twee keer kunnen doen. Of nou ja, als hij hem leuk zou vinden dan, dat moesten we eerst nog even afwachten. De wachttijd zou nog ongeveer 45 minuten zijn, dus kon ik met de meiden rustig wat anders gaan doen.

We zouden naar Dumbo gaan, maar toen zag ik Knabbel en Babbel staan. Daar wilden ze veel liever heen, dus zijn we netjes in het, relatief korte, rijtje gaan staan voor een meet en greet. Toen ze eindelijk aan de beurt waren, waren ze heel enthousiast en ook de Koosy’s, zoals zij Knabbel en Babbel noemen, waren heel enthousiast. Ze werden geknuffeld, er werd gedanst en toen de trein langs reed werden de meiden meegetrokken om naar de trein te zwaaien met de Koosy’s. Heel leuk vonden ze het! Er stonden alleen nog meer mensen te wachten, dus we moesten weer verder, maar ze waren heel enthousiast!

Ondertussen waren Nick en Owen nog wel een tijdje bezig, dus dan maar eens bij de grote circustent van Pete’s Silly Sideshow kijken. Hier kon je op de foto met Katrien en Minnie. Dat wilden de meiden ook wel, dus hebben we daar in de aanzienlijk langere rij gestaan, maar ook dat vonden ze erg leuk. De figuren hier doen ook vaak meer dan gewoon even poseren voor de foto, Katrien had bijvoorbeeld een glazen bol waar ze de meiden in liet kijken, en Minnie had allerlei showhondjes die ze liet zien.

Nick en Owen waren ondertussen nog niet klaar, dus konden we alsnog even in de vliegende olifantjes. Voor de speeltuin in de wachtrij hadden we helaas geen tijd meer, maar het vliegen zelf vonden ze weer leuk.

Nadat Owen en Nick heel enthousiast uit TRON waren gekomen was het tijd voor een lunchdiner. We zijn bij Cosmic Ray’s Starlight Café gaan eten, een simpele quick service met frietjes en chicken tenders en dat soort spul. Tijdens het eten speelde Cosmic Ray op het podium de achtergrond muziek.

Toen de magen weer gevuld waren gingen Owen en ik op weg naar TRON. Niet de allerslimste keuze, een onbekende en waarschijnlijk best heftige achtbaan terwijl je net gegeten hebt, maar zo is het leven soms. Nick ging met de meiden richting de Tea Cups terwijl Owen en ik aansloten bij de ILL-rij van TRON. Hiermee kwamen we direct als laatste in de eerste kamer waar je opeens de achtbaan zag. Een heel tof effect! Daarna konden we zo door de rij lopen. Een locker hadden we niet nodig, spullen hadden we bij Nick achter gelaten, dus hup het laatste stukje van de wachtrij in. Binnen tien minuten zaten we in de achtbaan.

Het bijzondere van TRON is dat de karretjes in de vorm van motors zijn. Je moet dus ook als een motor er op gaan zitten, en door het stuur naar je toe te trekken komt er op je rug en bij je benen een beveiliging. En dan wordt je afgeschoten en rijd je een rondje door de buitenlucht voor je weer naar binnen gaat. Het is een erg soepel ritje, maar tegelijk ook een erg kort ritje helaas. Maar desondanks, erg tof, vooral door de karretjes.

Nadat we de rest weer gevonden hadden zijn we naar The Barnstormer gegaan. Dit is een kinderachtbaan in Goofy-thema, waarvan we verwachtte dat alle kinderen hem leuk zouden vinden. Owen vond hem leuk, Lana vond hem leuk, Emma vond hem heel erg niet leuk. Jammer, maar hopelijk volgende keer beter.

Bij de Barnstormer en de circustent staat ook een trein. Niet de reguliere trein, maar de Casey Jr. Splash ‘n’ Soak Station, een kleine waterspeeltuin. Hier hebben de kinderen even wat verkoeling gezocht, maar zonder heel erg nat te worden.

Via het kasteel zijn we terug gelopen naar het centrale plein. Hier hebben we nog wat gezinsfoto’s laten maken voor we het vandaag voor gezien hielden. Het vroege opstaan heeft zijn tol geëist. Na nog een laatste foto voor het treinstation hebben we rond half zes het park verlaten en zat onze eerste dag in Walt Disney World er op. Nog 13 (+1) te gaan!

In het hotel hebben we weinig meer gedaan. De kinderen zijn gelijk naar bed gegaan en wij hebben nog even wat gelezen voor we ook zijn gaan slapen. Vandaag op de teller 18.352 stappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *