browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Do 4 mei Hollywood Studios en Animal Kingdom

Posted by on 4 mei 2023

Precies een jaar geleden waren we in Disneyland Parijs, maar dit jaar vierden we Star Wars day in Hollywood Studios in Walt Disney World. Voor deze dag hadden we ruim een half jaar geleden Hollywood Studios al gereserveerd, want het kan nog wel eens heel druk worden.

Wat er precies zou gebeuren wisten we niet, maar met zo’n groot Star Wars gedeelte waar normaal al veel figuren rondlopen doen ze er vast wel iets aan. Volgens de berichten de dag er voor hadden ze sowieso nieuwe magicshots met onder andere BB8. Vol verwachting gingen we dus naar het uitverkochte Hollywood Studios. Hier was het ook daadwerkelijk erg druk, ondanks dat we er nog net tijdens de early magic hours waren. Dat zowel de Tower of Terror als Rise of the Resistance plat lagen hielp daar zeker niet bij. Gelukkig werkte Mickey & Minnie’s Runaway Railway wel gewoon, dus begonnen we daar onze dag. Daarna gingen we door naar Toy Story Midway Mania, wat qua wachttijd ook nog wel mee viel.

De wachtrij
Mr. Potato Head zorgt voor wat entertainment

May the forth (StarWars day)

Daarna was het tijd om eens in Star Wars Galaxy’s Edge te gaan kijken. Hier was het heel erg druk. Bij alle foto-punten stonden ook flinke rijen en eigenlijk leek er ook niet eens zoveel bijzonders te zien of te doen. We zijn er even doorheen gelopen en hebben ons verbaasd over de lange wachttijd van de Millennium Falcon. Maar Rise of the Resistance was nog steeds dicht, dus tegelijk ook niet zo heel vreemd. Zelfs Star Tours had een, voor hen, flinke wachtrij van max 40 minuten. We hebben nog een foto bij een vliegtuig laten maken en toen liepen we langs Rise of the Resistance, nog steeds gesloten. Maar Nick keek even, en er leek wat beweging van cast members te zijn, dus hij wilde even wachten. En hij had gelijk, nog geen twee minuten later ging de attractie open. Toevallig stonden wij ook nog eens aan de goede kant te wachten, want hij ging via een zijweg open. En zo stonden we opeens op twee mensen na vooraan in de wachtrij van Star Wars: Rise of the Resistance. We moesten nog heel even wachten tot hij echt weer werkte en toen konden we samen met een genie+ groep naar de eerste pre-show. Nog steeds vind ik het een erg gehaaste attractie waarbij je van pre-show naar het volgende deel van de pre-show gehaast wordt, maar ondanks dat we nu wisten wat er komen ging en daarop konden letten, was er niets wat daar op wees. Een erg leuke attractie blijft het, zeker met een wachtrij van max 10 minuten.

Grote helikopter van K’nex
Op de foto als mandalorian

Hoewel met name de Star Wars-attracties heel erg druk waren, Rise of the Resistance was binnen een mum van tijd alweer 100+ minuten wachttijd, gold dat niet voor alle attracties. Muppet Vision 3D konden we bijvoorbeeld alsnog zo binnen lopen. De zaal was wel veel drukker, maar nog steeds was er ruim voldoende ruimte. Opvallend genoeg was het vooral heel druk toen we uit de Muppet Show kwamen, er stond namelijk een enorme rij buiten. Niet voor de Muppets, of een andere toffe attractie, maar voor de shops. En mensen kwamen daar ook uit met grote tassen vol spullen. Blijkbaar verkopen ze op Star Wars day ook bijzondere spullen voor de echte fans ofzo. Maar wij lieten die mega rij rustig links liggen en gingen op weg naar Walt Disney Presents, waar het wel weer rustig was.

Walt Disney Presents is meer een soort klein museum over de Disneyparken met de ideeën voor de bouw van alle parken. Aan het eind kun je nog een film bekijken over Walt Disney, maar die hebben we overgeslagen omdat we dachten dat die voor de kinderen niet zo heel erg interessant zou zijn. Daarna waren we eigenlijk wel klaar met de enorme drukte. We konden hier in de drukte een lunchplek zoeken of terug naar het hotel om te lunchen. Uiteindelijk hebben we lekker in de hotelkamer geluncht.

De hangende rotsen van Pandora
De aparte flora van Pandora

Naar Animal Kingdom

Na een korte break hebben we overlegd waar we nu heen wilden, en iedereen wilde naar Animal Kingdom, dus zijn we op de bus daarheen gestapt. In Animal Kingdom zijn we gestart met het behalen van de laatste badges, te beginnen bij de badges in Pandora. Ze hebben Pandora heel mooi in het badges-systeem verwerkt. In Pandora kun je namelijk badges verdienen over botany (hoe helpen de planten de wereld en hoe zorgen planten voor zichzelf qua voedsel en beveiliging), en ecologie (hoe vullen planten en dieren elkaar aan).

Via de rustige route zijn we verder gelopen richting Africa. Hier kwamen we net toen Festival of the Lion King bijna ging beginnen. Na wat discussie zijn we toch in de rij aangesloten en hebben we de show nog een keer gezien. We zaten weer in het vak van de leeuwen. Deze keer was er echter geen familie van de dag. Waarschijnlijk hebben ze die maar bij 1 show per dag ofzo. Maar het was wel weer een leuke show!

Informatie borden in Pandora
de animatronic van Simba

Daarna gingen we door naar de gorilla’s. Die waren deze keer wel gewoon ’thuis’. Alleen het eind van de trail werd onderhouden, dus het was een heen-en-weer-route in plaats van een lus. Onderweg kwamen we ook nog andere dieren tegen, waaronder een tank voor de nijlpaarden, waar je met heel goed opletten soms nog net een neus boven water zag komen. De gorilla’s waren ook aanwezig, inclusief de grote zilverrug en een aantal jonge apen die aan het dollen waren.

Bij het einde van de Gorilla Falls Exploration Trail kwamen we weer uit bij Tamu Tamu Refreshments, waar ze pineapple dole whips verkopen. Deze keer zijn we voor twee gewone pineapple dole whips gegaan, en een met nog een smaakje erbij (iets roods, aardbei waarschijnlijk) voor de kinderen.

Een baby gorilla
Tamu Tamu prijslijst

Wilderness Explorers

Nadat we bij de gorilla’s de laatste badges verzameld hadden, was het boekje bijna vol. Nog één allerlaatste badge kon gehaald worden bij het Wilderness Explorers hutje als je alle dieren had gezien. We moesten alleen nog otters zien, maar dat verblijf was vorige keer gesloten. Deze keer was het wel weer open, maar ondanks dat we zowel beneden als boven uitgebreid gezocht hebben, hebben we geen otters gezien. Nou ja, dan maar zonder otters de badge halen dat we alle dieren hebben gezien.

Toen we op weg naar dit tentje op het centrale plein kwamen zagen we daar Kevin lopen. Kevin, de grote vogel bekend van de film Up, waar ook de Wilderness Explorers-badges vandaan komen. In het echt was hij ook wel groot! Nadat hij weer doorliep zijn ook wij weer doorgelopen naar het Wilderness Explorers honk. Hier hebben we de allerlaatste badge verdiend omdat we zoveel dieren hadden gespot, en hadden we de senior Wilderness Explorer badge verdiend! Alleen een beetje jammer dat deze badges gewone stickers waren. De echte badges hadden ze helaas ook niet te koop in de winkel. Wél had ik gezien dat ze een magic shot hadden, waarbij je met zo’n sjerp vol badges op de foto kon, dus bij een fotograaf op het plein hebben we daarnaar gevraagd en hebben ze alle drie een foto met sjerp. Die van Emma was niet helemaal goed, dus die hebben we later nog een keertje over gedaan.

De laatste opdrachten maken
Kevin

Dino’s en Yeti’s

Nu de badges klaar waren, was het de vraag wat we verder nog wilden doen. Emma wilde graag nog een keer de Finding Nemo-show zien, maar die was helaas al afgelopen voor vandaag. Dan maar richting Dinoland, USA. Hier hebben we eerst nog een keer Dinosaur gedaan, en die blijven Emma en Lana toch wel erg spannend vinden nog. Daarna het rustigere Triceratop Spin voor hen. Owen wilde nog heel erg graag een keer Expedition Everest doen, en de wachtrij viel ook mee. Terwijl hij met Nick in de rij ging staan, ging ik met Emma en Lana op zoek naar een fotograaf voor de sjerp-herkansingfoto van Emma. Na de Rider Switch ging ik met Owen nog een keer op zoek naar de Yeti en daarna besloten we de dag af te sluiten met Kilimanjaro Safaris. De zwijnen en stokstaartjes hebben we nog steeds niet gezien, en de leeuwen ook alleen de allereerste keer helaas. Terwijl we terug naar het centrum liepen ging het park sluiten, en stipt zeven uur waren alle fotografen weg en de eettentjes grotendeels gesloten. Medewerkers stonden langs de uitgang gedag te zwaaien terwijl we weg liepen.

Een zebra

Op de terugweg zijn we bij Old Port Royale uitgestapt om gelijk wat te gaan eten. Toen we klaar waren was het 20:45 uur. Om 21:00 uur zou het vuurwerk van Epcot weer beginnen. Als de kinderen om 21:00 uur hun pyjama’s aan zouden hebben én hun tanden gepoetst mochten ze dat kijken. In een sneltreinvaart zijn ze terug naar de hotelkamer gelopen en hebben ze zich klaar gemaakt voor bed, zodat ze om 20:58 in hun pyjama’s bij het water klaar stonden om naar het vuurwerk te kijken. Best handig, zo’n stok achter de deur. Na het vuurwerk zijn ze ook netjes gaan slapen. Maar na ruim 22.069 stappen, waren ze ook wel aardig moe.

22.069 stappen
2 parken (Hollywood studio’s, Animal Kingdom)
9 attracties ( Mickey en Minnie’s Runaway Railway, Toy Story Midway Mania, Star Wars: Rise of the Resistance, Muppetvision 3D, Walt Disney Presents, Dinosaur, Triceratop Spin, Expedition Everest, Kilimanjaro Safaris)
1 show (Festival of the Lion King)
2 andere activiteiten (Gorilla Falls Exploration Trail, Wilderness Explorers)
1 ontmoet figuur (Kevin)
Eten: Tamu Tamu Refreshments, Centertown Market (hotel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *