browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Dubrovnik – Dag 9: Weer naar het strand

Posted by on 1 oktober 2021

De laatste volle dag in Dubrovnik alweer. Vandaag zou het weer de hele dag prima zijn en de stad zelf hadden we al gezien, dus gingen we nog een dagje naar het strand. Of nouja, dagje… Middagje, want voordat we uit bed waren, aangekleed, gegeten hadden en op weg waren naar het strandje was het alweer 12 uur geweest. Terwijl we naar het strand liepen zagen we het grote cruiseschip dat vanmorgen nog aan de kade lag voorbij varen. Wat een mega boten zijn dat, heel gaaf om te zien. Maar wel een erg rare vertrektijd, want gisterenmiddag lag deze boot er nog niet. De mensen die daarop zaten hebben dus letterlijk een flitsbezoek aan de stad gebracht.

Zwemmen

Uiteraard waren Mandy en haar gezin al bij het strandje toen we daar aan kwamen. Elize zou net gaan slapen, al was dat nog even een zoektocht naar een verdwenen speen. Maar de kinderen trokken snel hun bandjes of vest aan en gingen snel het water in, en ondanks dat het gisteren heerlijk was in het water, was het nu toch wel weer aardig koud in eerste instantie.

Eigenlijk hebben we de rest van de middag niet zoveel gedaan behalve genoten van het weer én de laatste vakantiedag. De kinderen hebben lekker gezwommen, gespeeld in de speeltuin (in de buitengym mocht niet meer nadat Lana een gewicht op haar voet kreeg) en rond half 5 zijn we weer terug gegaan richting het appartement om even te douchen en verder te relaxen.

Nicks kookkunsten…

Nick moest ’s avonds voor het eten zorgen en kwam thuis met 6 kipschnitzels, boontjes, komkommer en druiven. We hebben maar één koekenpan en dat is ook nog eens een vrij kleine rare. Koken daarmee is al een uitdaging an sich, zelfs eieren gaan niet vlekkeloos. Nick stond dus voor een flinke uitdaging met zes schnitzels die maar per 2 in de pan pasten.

De eerste twee gingen nog redelijk. De korst bleef wat aan de pan plakken maar het resultaat was prima. Daarna begon het een beetje verbrand te ruiken. En steeds verbrander tot het moment dat ik heel erg blij was dat we geen brandmelder in het appartement hadden en we alle ramen maar open zette om nog een beetje frisse lucht binnen te krijgen, want ondertussen stond er een laagje rook in het appartement. Nick vond het handig om de rest van de schnitzels maar gewoon op de ondertussen verbrande korst verder te bakken want dan kunnen ze in ieder geval niet aanbranden… Gelukkig kreeg ik tijdens het eten bericht dat we morgen later uit mogen checken, zodra we opgepikt worden voor het vliegveld om 13:00 uur. Hopelijk dus nog genoeg tijd om het goed te laten luchten, zeker als morgen alles helemaal open kan blijven staan zonder de rolluiken om laag tegen beestjes.

Na het eten gingen de kinderen naar bed, en keken wij nog een film. We hoeven morgen toch pas laat op, dus genoeg tijd om alles dan nog in te pakken en op te ruimen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *