browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Op naar Algonquin

Posted by on 3 juli 2016

Owen was vandaag gewoon als laatste wakker! We hebben dus lekker tot bijna 8 uur uit kunnen slapen! Maar alsnog zaten we pas om half tien aan het ontbijt. Deze keer helaas zonder chocolademuffin, want die waren allemaal al opgegeten. Wel met warme chocomelk, dus alsnog wat cacao (of iets wat daarop moet lijken) binnen gekregen. Daarna weer heel de auto vol laden. Het is maar goed dat we zo’n mega auto hebben gekregen, anders had het gewoon echt niet gepast. En elke keer moet die arme Nick alles in en uitladen, want ik moet natuurlijk op Owen passen šŸ™‚

img_5328

We begonnen met een rondrit door het centrum van Ottawa om op de juiste weg te komen. We hebben vrijwel alles gezien wat we gisteren ook gezien hebben maar nu half zo druk (maar nog steeds druk) en met nog steeds een podium en hekken voor de mooie gebouwen helaas.

Echt opschieten deed het vandaag ook niet, met het overgrote deel wegen waar je max 80 mocht rijden, en regelmatig maar max 50. Dan schiet het ook echt niet op allemaal. We hebben nog een rustige break bij een meertje genomen en heel goedkoop getankt (95q,9 cent per liter, dat is ongeveer 65 eurocent). Alleen jammer dat deze auto ook veel meer slurpt, al hebben we hem van 12 liter per 100 km al terug gekregen naar 10 (en later 10,4). Gelukkig zit er ook een grote tank in. En er was nog iemand die ons bediende ook voor dat geld! Overigens was dit de enige regio waar het onder een dollar was, gemiddeld kost het tussen de 1,08.4 en 1,10.9 per liter. En vaak zitten er meerdere tankstations naast elkaar met allemaal precies dezelfde prijs, ongeacht wat die prijs is.

Rond half 3 kwamen we aan bij ons motel met een rare meneer om bij in te checken, in een soort afsplitsing van zijn woonkamer leek het. We hebben een prima kamer, maar het is wel duidelijk eigen makelij met een dun wandje tussen toilet en incheckruimte en een deur opening die zelf gezaagd is en waar de deur eigenlijk net niet in past. Maar het is schoon, met bubbelbad, nep openbaart en pillowtop. Vraag me niet wat dat laatste precies is, maar het staat als groot pluspunt op het bord langs de weg. Voor ons is het grote pluspunt echter lokatie, met maar 3 km afstand tot het Algonquinpark. Rara wat gaan we morgen dus doen?

2 Responses to Op naar Algonquin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *