browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Vr 5 mei Animal Kingdom + Magic Kingdom

Posted by on 5 mei 2023

Helaas hadden we vannacht een matige nacht. Emma had buikpijn en voelde zich niet zo lekker. En ook ’s ochtends was dat nog zo. In zoverre zelfs dat Nick en Lana op een gegeven moment even buiten gingen spelen, en zeiden dat Emma gespuugd had. Dat had ze inderdaad een beetje gedaan, en blijkbaar had ze dat ook niet durven zeggen. Nadat ze gedoucht had voelde ze zich gelukkig al wel ietsje beter, maar ondertussen was ook Lana zich niet lekker gaan voelen. Owen was wel gewoon fit, dus uiteindelijk besloten we op te splitsen. De een ging met Owen naar een park, de ander bleef thuis bij Emma en Lana, en dan halverwege switchen.

Nog een keer naar Animal Kingdom

Nick ging dus met Owen op pad, en Owen wilde nog een keer naar Animal Kingdom. Bij de ingang daar bleek dat ik Owens toegangspasje nog bij me had, maar Owen kon gewoon met Emma’s pasje naar binnen gelukkig.

Goofy op een float
Rafiki en Timon

Emma was ondertussen redelijk opgeknapt, Lana was daarentegen een stuk beroerder geworden en heeft twee keer moeten spugen. Beide keren wel heel netjes in het bakje dat ik daarvoor klaar had gezet, dus dat viel weer mee. Ze waren in ieder geval nog niet fit genoeg om even mee naar de receptie te lopen om nieuw beddengoed te vragen en te kijken of het door laten lopen van onze kamerreservering goed was gegaan. Ik heb gelukkig wel onze reservering van Garden Grill, waar we die avond met Knabbel en Babbel zouden gaan eten, kunnen verzetten naar morgenavond, in de hoop dat ze dan weer fit zijn.

Owen mocht kiezen wat hij nog graag wilde doen in Animal Kingdom en dat was als eerste Expedition Everest. Daarna zijn ze naar Dinoland gegaan om Dinosaur en Triceratop Spin nog een keer te doen. Ze hadden daarna nog tijd voor één ding en dat werd de show It’s tough to be a bug.

Wisseling van de wacht

Nick was rond 13:00 uur terug in de hotelkamer en was daarvoor langs de receptie gelopen om daar de boel te regelen. Na even lunchen ben ik met Owen op pad gegaan, nu naar Magic Kingdom. Toen we aankwamen zou de parade bijna gaan beginnen. Big Thunder Mountain was redelijk druk, dus we zijn een mooi plekje voor Disney Festival of Fantasy Parade gaan zoeken, vanwaar we daarna snel richting Big Thunder Mountain zouden kunnen. Uiteindelijk kwamen we vlak voor de Country Bear Jamboree uit, en dat was eigenlijk wel een groot pluspunt, want terwijl de straten al waren afgezet en we zaten te wachten, kwamen twee beren regelmatig de boel entertainen met high fives, dansjes en andere gekkigheid. Toen de parade eenmaal begon hadden we ook mooie plaatsen, en ondanks dat hij parades “stom” vindt, vindt hij ze stiekem toch wel heel erg leuk.

De kleine zeemeermin
Peter Pan
Donald, Katrien, Knabbel en Babbel

Zodra de parade bij ons voorbij was, zijn we gelijk omgedraaid en richting Big Thunder Mountain gelopen, en die wachtrij viel gelukkig nog erg mee. Na de Big Thunder Mountain wilde Owen nog graag de Magic Carpets of Aladdin doen, die hadden we nog niet gedaan. De wachttijd leek mee te vallen, maar kwam uiteindelijk niet helemaal overeen met de daadwerkelijke wachttijd, en die wachttijd was ook nog eens grotendeels in volle zon. Geen fijne wachttijd dus. Owen heeft nog wel zijn best gedaan om ons, terwijl we rondvlogen, in de spuugzone van de kameel te krijgen, maar afgezien van een halve klodder in het laatste rondje zijn we daar droog doorheen gekomen.

De vliegende tapijtjes zijn pal naast de Enchanted Tiki Room, en die show zou over 2 minuten gaan beginnen, dus een mooi moment om die vast even mee te pakken, voor het geval we die morgen alsnog missen. De Tiki Room is een van de oudere attracties in Magic Kingdom. Het is een show waarbij een lading vogels een liedje gaan zingen. Daarna gaan andere vogels zingen, daarna weer andere vogels, en daarna beginnen ook de planten en de totempalen mee te zingen. Kortom, een vrolijke show waarbij vooral het eerste liedje een aanstekelijk deuntje had.

Na de Tiki Room zijn we richting Tomorrowland gelopen. Aangezien ik nu alleen met Owen was, was dit een perfect moment om de Tomorrowland Speedway weer te doen, zodat we die eventueel morgen weer alleen met Emma en Lana konden doen. Owen wilde deze keer sturen én gas geven, maar dat bleek toch nog erg lastig.

Vliegen in de tapijtjes
Superzoom, waar staan we?

Na de auto’s hebben we nog een rondje gedaan in de Transit Authority Peoplemover, om te bedenken wat we nog gingen doen. Owen wilde toch wel heel erg graag Space Mountain nog een keer doen. Dat zou morgen sowieso wat minder handig zijn met Emma en Lana, en met 35 minuten wachttijd was hij op zich nog wel te doen. Helaas bleken dit een ruime 35 minuten te zijn, want door een korte storing hebben we er zo’n vijftig minuten over gedaan. Gelukkig had ik Nick geappt dat we deze nog gingen doen, dus hij was voorbereid. Na Space Mountain was onze dag in Magic Kingdom met z’n tweeën helaas wel voorbij.

Of nou ja… Stiekem hebben we op de weg vanaf Tomorrowland naar de ingang nog een paar foto’s laten maken. Waar Nick zijn lijstje met attracties had, die hij graag af wilde werken, had ik mijn lijstje met fotopunten, waarvan ik er toch weer twee kon afvinken.

Eenmaal terug in de kamer waren de meiden gelukkig al wat meer opgeknapt. Ze waren vanmiddag zelfs nog even naar het centrum gelopen waar ze heel toevallig Knabbel en Babbel tegen het lijf liepen, dus het was ook voor hen nog een geslaagde dag. Daarnaast hebben ze in het hotel ook nog speciale Mickey tie-dye shirts gemaakt, maar hoe die geworden zijn weten we pas als we alweer een tijdje in Nederland zijn.

Emma en Lana hadden alvast wat brood en appelmoes gegeten in de kamer, en toen wij er waren is Nick voor ons nog even hamburgers gaan halen bij de Spyglass Grill. Weer eens wat anders! Omdat het maar een half dagje was voor mij, vandaag ook maar weinig stappen: 8.158.

De score van vandaag

8.158 stappen (alleen Magic Kingdom)
2 parken (Animal Kingdom / Magic Kingdom)
4/6 attracties ( Expedition Everest, Dinosaur, Triceratop Spin, It’s tough to be a bug, Big Thunder Mountain, Carpets of Aladdin, Enchanted Tiki room, Tomorrowland Speedway, Transit Authority People Mover, Space Mountain)
1 show (Disney Festival of Fantasy Parade)
1 andere activiteit (Tie dye shirts maken)
3 ontmoette figuren (Kevin, Knabbel, Babbel)
Eten: Spyglass Grill bij hotel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *