browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Beach Resort Kamperland

Posted by on 25 februari 2024

Dit jaar brachten we in de voorjaarsvakantie een bezoek aan Roompot Beach Resort in Kamperland. Na ons verblijf in Renesse midden in de corona-lockdown was dit de tweede keer dat we in Zeeland waren, maar dit keer een eilandje verder.

Het resort bestaat eigenlijk uit een aantal losse delen met tussendoor openbare wegen. Zo is er een deel met stacaravans van eigenaren, een deel met allemaal dezelfde soort chalets voor verhuur, zijn er gewone luxere bungalows en zijn er ook nog huisjes op het strand. Voor iedere beurs wat wils dus. Als echte Hollanders hadden wij het goedkoopste 6-persoons chalet geboekt. Hoewel dit relatief kleine chalets waren, viel het in het chalet nog wel mee. Er waren drie slaapkamers, een apart toilet en een prima badkamer. In het huisje stond ook een grote eettafel met standaard aan twee kanten stoelen, maar aan de kop zijn kant konden ook nog twee stoelen staan. Zo’n extra brede eettafel was, zeker bij het gourmetten, wel erg fijn.

Het park zelf was erg verspreid. Geen echt centrum zoals bij andere parken, maar één centrum met restaurant, snackbar, supermarkt en indoor speel-activiteiten, en één centrum met buitenspeeltuin, mini-golf, zwembad en de kidsclub. En dan was er bij het strand nog het beachclub restaurant. Qua faciliteiten bieden ze op papier veel aan, maar in de praktijk is het aanbod erg beperkt. De mini-golfbaan is een oude standaardbaan, de bowlingbaan bestaat uit twee weggestopte banen en de indoor speeltuin heeft het formaat van een 2-laags monkeytown bouwsel van zo’n 4×6 meter. Leuk tot een jaar of 8. De supermarkt heeft wel een erg goed assortiment, inclusief streekproducten en speelgoed. We hebben een keer in het gewone restaurant geluncht en die kwaliteit en prijzen waren prima. Ook de snackbar hanteert normale prijzen en de friet (we zaten onder de patat-grens) was bijzonder smakelijk.

De indoorspeeltuin

Maar het belangrijkste van elk park dat we bezoeken is toch wel het zwembad. En dat was gelijk het grootste probleem tijdens ons bezoek. De dag voor we zouden vertrekken hoorden we via een collega toevallig dat het zwembad gesloten was en dat dat nog wel een tijdje zou gaan duren. Roompot zelf had dit heel klein verstopt op hun website. Nabellen naar de klantenservice had geen nut, die verbonden ons door naar de receptie want zij mochten geen omboekingen doen, en de receptie nam de telefoon niet op, waarschijnlijk vanwege tig andere boze mensen. Uiteindelijk kreeg ik iemand te spreken en die zou kijken wat er mogelijk was en ons later hierover terugbellen. Omboeken naar een park met zwembad zou ons ruim €400 extra gaan kosten, keer twee want we hadden twee losse boekingen. Aangezien dit meer was dan we überhaupt aan deze goedkope bij-vakantie uit hadden gegeven en veel meer dan we nog wilden uitgeven hebben we ons er maar bij neergelegd dat het weinig zwemmen werd. We kregen zwemkaartjes voor het zwembad in Domburg (25 minuten verderop), dus daar zijn we op een slecht weer dag maar naar toe gegaan. Bij Hof Domburg was het prima zwemmen, maar gewoon even er heen kunnen lopen is toch fijner. Uiteindelijk bleek later dat het zwembad vanaf dinsdag toch weer open zou gaan, dus hebben we nog even in ons ‘eigen’ zwembad kunnen zwemmen. Dit was een perfect zwembad met kinderen die net kunnen zwemmen. Als volwassene kun je overal staan, en het water loopt heel geleidelijk af, net als een strand. Ideaal met twee meiden die (hopelijk) binnenkort hun A gaan halen!

Naar het uitzichtpunt

Aan de naam van Roompot Beach Resort Kamperland kun je al horen waar dit park ligt. In Kamperland, bij Roompot (de naam van het water, waarschijnlijk is de keten hier ooit begonnen) en aan het strand. Vanuit het park loop je zo het strand op. Een deel zandstrand en daarnaast een kleine jachthaven. Tussen de rotsen zie je oesters zitten, en er lopen ook mensen rond het gebied om schelpdieren te verzamelen. Houd wel rekening met de getijden. Hoewel je niet direct aan open zee zit, zit je wel aan een soort binnenzee met eb en vloed en bijbehorende zeedieren.

Kijken naar de ‘zee’

In het centrum van Kamperland zitten een Albert Heijn en een Aldi, en wat eettentjes. Daarnaast ligt Neeltje Jans op een paar kilometer afstand. Hier kun je van alles zien en leren over de deltawerken en zeedieren, maar daarover elders meer. Daarnaast hadden we een bezoek aan Middelburg gepland en hadden we Berkhof Tropical Zoo en Klok’uus als andere leuke opties gezien, maar vanwege het weer zijn we uiteindelijk naar het MuZEEum in Vlissingen geweest. Ook erg leuk voor de kinderen. Ook daarover elders meer. We hebben bij buffetrestaurant Tafelen in Middelburg goed gegeten. Hier waren ook een klein klimtoestel en een viertal arcadekasten aanwezig voor kinderen zonder geduld. Met name onze zoon heeft erg goed gebruik gemaakt van alles wat ze qua eten aanboden. Hij heeft minimaal 8 keer opgeschept 😀

Het chalet

Al met al hebben we, ondanks het matige weer, een prima vakantie gehad. Het was jammer van het zwembad, maar uiteindelijk is ook dat geen al te grote domper geworden. Het chalet is ons goed bevallen, al denk ik dat je in de zomer wel veel last kunt hebben van gehorige buren. Daarentegen kun je dan ook gebruik maken van het terras, wat nu meer een schaatsbaan leek (buiten het pad naar de deur dat anti-slip strips had gelukkig). Wij zouden hier in de zomer in ieder geval wel graag een keertje terug komen, zodat we ook wat meer van de dorpen in de omgeving kunnen zien, want wat we daarvan gezien hebben zag er erg leuk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *